билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               


 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти

Заболявания

 Народна медицина (билколечение)  при
Рак на правото черво и ректумаС какво помагам при рак на правото черво и ректума
При рак на правото черво и ректума помагам прилагайки билки за пиене, които са приготвени по наша стара наследствена изпитана във  времето билкова рецепта.


Причини за появата на рак на правото черво и ректума
Правото черво е крайният отдел на дебелото черво. Започва на височината на горния полюс на третия сакрален прешлен и свършва с ануса. Ракът на правото черво е 4-5% от всички ракови заболявания и е най-честата локализация от всички карциноми на червата - 70-80%. Установено е, че някои заболявания, а именно полипоза, папиломи, фисури, продължителни гнойни процеси /фистули и абцеси/, аденоми, хронични язви, най-често тубелкулозни и луетични, хронични проктити, усложнени с язви, абцеси, фистули могат при известни условия да създадът упочва за развитие на рак. 
                                                                                                                                                                   

Процес на развитие на рак на правото черво и ректума
Клиничната картина на рака на правото черво е не особено разнообразна. Клиничната картина на разположените в ректума новообразувания се обуславя от локални признаци и общи нарушения. В някои случаи те могат да протекат безсимптомно и откриването на тумора да стане случайно. Местните признаци се разделят на - патологични отделения от правото черво; функционални нарушения и болка. Първите две са характерни за ранните фази на болестта, докато болката се наблюдава в по-късните периоди, с изключение на аналните локализации на рака. Патологичните отделения - изтичането на кръв при дефекация е най-чест симптом 90%, който най-рано привлича вниманието на болния. Кръвта и кръвенистите отделения са по правило в началото на дефекацията, защото като течни те се събират в дъното на ампулата и след отваряне на свинктера излизат преди твърдите фикални маси. Докато при болни от хемороиди кървенето настъпва, когато свинтерът след излизането на фекалните маси пристегне раздразнените от преминаването  фекалиите хемороидни възли, и кръвта е ясночервена. При рака на правото черво може да има изхождане само на кръв без никакви фекални материали. Кръвотеченията не се обилни, но се повтарят често. Видът на кръвта е различен - най-често поради престояването й в ампулата тя е повече или по-малко изменена: тъмна, черна; макар и по-рядко, кръвта може да е чиста - алена. В някои случаи тя покрива фекалиите, като ги оцветява черно по периферията и последните наподобяват мелена /изхождане на черни, лъскави като катран фекалии при кръвоизлив в храносмилателния тракт/. Нарушенията на функциите на червото се обясняват на първо място с рефлекторни дразнения, изхождащи от часта на червото, в която се намира туморът, и от придружаващото ги възпаление и на второ място с механични затруднения в проходимостта. Доста често се наблюдава смяна на запек с диярия. Продължителните констипации водят до общи смущения - липса на апетит, лошо храносмилане, които се описват като диспептчни форми на рака на правото черво. Болката се появява в сравнително напредналите фази на болестта, когато туморният процес премине чревната стена и обхване съседните нерви. Изключение правят карциномите, разположени близо до ануса. Като усложнение в хода на заболяването може да настъпи чревна непроходимост. Сравнително рядко се наблюдава перфорационен перитонит. с развитието на раковия процес към съседните органи може да се стигне до образуване на фистули между пикочния мехур и правото черво, влагалището и правото черво и др.

Клиничната картина на аналния рак - има незабележимо начало, първите симптоми са болка както при фисура и анален сърбеж. Болните понякога се оплакват само от чуство на тежест или на чуждо тяло. С напредване на процеса в резултат на настъпилата инфекция или далечни метастази се появяват общи симптоми - като загуба на тегло, анемия, температурни покачвания. Увеличените лимфни възли в ингвиналните области се дължат или на възпаление, или на метастази, а често и на двата процеса.


билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка