билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               


 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти
 
Заболявания

Народна медицина (билколечение)  при 
Рак на панкреасаС какво помагам при рак на панкреаса
Помагам при рак на панкреаса прилагайки билки за пиене, които са приготвени по наша стара наследствена изпитана във  времето билкова рецепта.

Причини за появата на рак на панкреаса
Засяга повече мъжете, отколкото жените. В по-големия процент от случаите се касае за аденокарцином на главата на панкреаса, който започва от епитела на каналчетата. Раковите метастази в панкреаса произхождат от първичен карцином на стомаха, белите дробове или жлъчния мехур.
                                                          


Процес на развитие на рак на панкреаса
В ранния стадий се наблюдават липса на апетит, гадене, повръщане, непонасяне на тлъстени, тежест в корема, редуване на запек с диария. Видими са общата оптадналост и отслабването на теглото. Чест начален симптом  е болката в епигастриума /болка в горната централна част на корема/, която е независима от приемането на храна и се разпространява на дясно при локализация на тумора в главата на панкреаса или наляво, когато той е локализиран в тялото и опашката на органа. Напредналия стадий се характеризира с панкреатична диспепсия (дневно по 2-4 изобилни кашовидни изпражнения, съдържащи неутрални мазнини и мускулни влакна) и бързо отслабване на теглото. При рак на главата често е налице механична жълтеница, която бавно се засилва и не изчезва за разлика от непостоянната жълтеница при панкреатит, засягащ предимно главата на панкреаса. При това се напипва увеличен жлъчен мехур. Понякога е налице хематемеза /повръщане на кръв/ или мелена /изхождане на черни изпражнения/ поради метастази в стомаха. Черният дроб е увеличен вследствие на механична жълтеница или метастази в него.Рак на главата на панкреаса
Ракът на главата на панкреаса се развива най-често на почвата на хронично възпаление на тази жлеза. Често се среща у алкохолици, у хора, които боледуват от хроничен гастрит, ентероколит. Ракът на главата на пакреаса се характеризира с признаци на упорита механична жълтеница, хронична панкреасна недостатъчност, бавна увреждане на чернодробните функции и настъпваща кахексия /крайно изтощение на организма/. Жълтеницата обикновено започва постепенно, като в началото може да има интермитентен характер, а в последствие да получи трайно запушване с всички признаци на механичната жълтеница. Жлъчният мехур поради пречката в изливането на жлъчката се увеличава като круша. Ако мехурът е предварително склерозиран  и фиброзно изроден, този симптом може да липсва. Поради запушването на жлъчния канал изпражненията стават ахолични (изсветляване /почти без цвят/ на фекалиите) и съдържат както неутрални мазнини, така и кристали от мастни сапуни. Често се наблюдават диарични изпражнения с характерната стеаторея и креаторея поради липса на панкреатични ферменти. Урината на болните е силно пигментирана и съдържа голямо количество билирубин без уробилиноген. През този период болните се оплакват от упорит сърбеж, който се дължи на задръжката на жлъчни соли, които дразнят окончанията на нервите в кожата. Поради разчесванията често се образуват ранички. Болните се оплакват още от главоболие, безсъние, общо неразположение, липса на апетит, отвращение към някои храни, особено към тлъстите. При изследването на кръвта се установява увеличено количество на холебилирубина, а така също и на жлъчните киселини. Повишава се също нивото на холестерина. Кръвната картина обикновено показва прогресиращо развиваща се хипохромна анемия и ускорено утаяване на еритроцитите. Ако запушването трае дълго време и настъпи увреждане на черния дроб или се развие билиарна цироза, флокулационните проби /Велтман, Такара-Ара, Мак Леган, Грос/ стават положителни. При по-сериозно паренхимно увреждане може да се наблюдава рязко снижение на нивото на протромбина с поява на хеморагична диатеза /склонност към лесни кръвоизливи по кожата или лигавицата и във вътрешните органи/. При по-развита форма на билиарна цироза с отделни огнища на некроза се появява картината на остра или подостра чернодробна недостатъчност. Кръвната захар често бива увеличена. Клиничната картина на заболяването може да се усложни с допълнителна инфекция на жлъчните пътища.


Рак на тялото на задстомашната жлеза
При тази локализация на тумора обикновено не се развива жълтеница. Заболяването се характеризира с болки в гръбначния стълб, в областта на осмия гръден до втория поясен прешлен. Понякога болката е много силна. Има характер на упорита препасваща болка, която не се влияе от аналгетични средства. Тя се дължи на притискането на plexus solaris от туморната маса. Успоредно с мъчителните болки се развива бавна прогресираща кахексия с промяна в цвета на кожата на болния. Болните добиват мръсен сивкавопепеляв цвят. Могат да се развият  симптоми на портална хипертония с асцит /натрупване на течност в коремната кухина; воднянка/, прорастване на тумора към стомаха или съседните органи и др. Заболяването трае няколко месеца и завършва със смърт.    
      

билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка