билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               


 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти
 
Заболявания

  Народна медицина (билколечение)  при 
Рак на черния дроб
С какво помагам при рак на черния дроб
При рак на черния дроб помагам прилагайки билки за пиене, които са приготвени по наша стара наследствена изпитана във  времето билкова рецепта.


Причини за появата на рак на черния дроб
По  отношение на първичния рак на черния дроб у човека могат да се  посочат няколко вероятни  етиологични момента.  Отдавна е известно честото съчетание между  този рак и цирозата на черния дроб.  Според  Ch.  Berman цирозата не е предраково състояние по отношение на  първичния рак на черния дроб  в обичайния смисъл на  тази дума, а междинно  състояние - предстадий на рак. В етиологията  у болни без предшестваща цироза се сочат различни моменти -  паразитни инвазии, въздействия на  ракотворни вещества, хронични хранитерни недоимъци и др.Процес на развитие на рак на черния дроб
Първичния рак на черния дроб може да изхожда от чернодробните клетки или от клетките на вътречернодробните жлъчни пътища, при това първият вид е по чест отколкото втория, сравнително рядко се срещат и смесени тумори.  Първичният рак на черния дроб бива единичен или множествен, и може да се разположи централно - дълбоко в органа, или по повръхността. По чести и обхващащи десния дял на черния дроб са единичните новообразувания. Ракът може да обхване дифузно черния дроб в някои случай - т.н. ракова цироза. Единичните ракови възли понякога достигат размери по-големи от човешка глава, докато множествените имат различна големина - от просено зърно до портокал. Първичния рак на черния дроб метастазира често и бързо, много рано метастазира вътречернодробно - по лимфните и кръвоносните съдове. От извън чернодробните метастази най-чести са тези в лимфните възли, в десния дял на белия дроб, коремницата, костите и др. При своето разрастване той може да обхване и запуши вратната вена и сръвнително рядко - долната празна вена. В голям брой от болните клиничната картина на рака се предшества за по-дълго  или по-късо  време  от проявите на чернодробната цироза. Обикновено първите клинични прояви на заболяването се появяват при вече доста напреднал стадий на новообразуванието. Най-ранните оплаквания от рак на черния дроб са - общата отслабналост, загубата на тегло, както и упорита липса на апетит, гадене, тежест след хранене, повръщане. Твърде рано се явява и тежест и болка в дясното подребие. Болните имат чуството сякаш нещо ги подпира,  това чуство се засилва при продължително седене, и при лежене на дясно.  Първичния рак на черния дроб има крайно бързо и злокачествено протичане - истински "остър" рак.
                 
Вторичният рак на черния дроб се среща по-често от първичния рак. Поради своето особено разположение, функции и строеж, черният дроб е най-честото място за ракови метастази в организма. Пренесените ракови клетки намират там много добра почва за развитие и нерядко метастазите стават по-големи от първичния рак. Най-често в черния дроб метастазират карциномите около 50%, изхождащи от коремните и женските полови органи,  и около 30%  от случаите в черния дроб метастазира ракът на белия дроб, щитовидната жлеза и на гърдата. Кръвният път до черния дроб се осъществявя от вратната вена и чернодробната артерия. По вратната вена преимуществено се пренасят метастазите, изхождащи от раковите новообразувания  на стомаха, хранопровода, панкреаса, червата и жлъчния мехур, а по чернодробната артерия - от рака на белия дроб, гърдата, бъбреците, половите органи, щитовидната жлеза и др. Пренасянето по лимфен път и по съседство се осъществява само от близко разположени органи - жлъчен мехур, жлъчни пътища, стомах, панкреас.

билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка