билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     
               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти
 
Заболявания
Народна медицина (билколечение)  при  злокачествен Меланом на кожата

С какво помагам при злокачествен меланом на кожатаПричини за появата на злокачествен меланом на кожата


Процес на развитие на злокачествен меланом на кожата

билки

С какво помагам при злокачествен меланом на кожата
За да е успешно лечението то трябва да започне навреме; да се следи за евентуална промяна на цвета на бенките, да не се разраняват /травмират/. Ако меланома тръгва от носа, устата, или други места, се започва външно мазане /третиране/ със мехлем приготвен специално за меланом по наша наследствена рецепта, с чиято помощ бенките намаляват своя размер и изчезват напълно.  Едновременно с мазането с мехлема се започва и пиенето на билките приготвени  по наша наследствена рецепта. С прилагането едновременно на мехлема и билките за пиене, лечението преминава без каквито и да е усложнения.


Причини за появата на злокачествен меланом на кожата
В Австралия злокачественият меланом е често заболяване по откритите части на тялото поради интензивното и продължително излагане на слънце. Заболелите там са предимно преселници от европейски произход с бяла нежна кожа, която лесно изгаря, а не почернява и много често с многобройни ефелиди (лунички). Окосмените целуларни пигментни неви по правило не дегенерират злокачествено. Нерядкото им възпаляване, уголемяване и пр.  няма отношение към процесите на малигнизация, а е израз на пиогенна инфекция на пило-себацейните съставки на този тип пигментен нефус. Сините неви, които се разполагат най-често по горните крайници на лицето, могат да дегенерират изключително рядко. Злокачественият меманом засяга еднакво и двата пола. Злокачественият меланом нерядко възниква и върху пигментни петна.                                                                                                                                                                                                                


Процес на развитие на злокачествен меланом на кожата
Възникването на злокачествен меланом върху пигментен невус (бенка) или петно винаги води чрез нарастване на пигментната преканцероза до уплатняването й на едно или на няколко места, промяна в цвета (в увеличаване или намаляне на пигмента), поява на реактивен еритем около лезията и оформяне на туморен възел. Последният може да нарасне и да се превърне във фенгозен, кървящ тумор със синкавочерен цвят или розовочервен месест отенък. В последния случай най-често се касае за ахроматичен меланом, който винаги съдържа оскъдно количиство неравномерно разпределен пигмент. Понякога злокачественият меланом може да изглежда като "черна череша", с изопната лъскава гладка повръхност, без разязвания и къвене, разположен върху широка инфилтрирана основа или отчасти заобиколен от немалигнизиран остатък от пигментен невус /бенка/. Оформеният злокачествен пигментен тумор може да се съпровожда от депигментен кръг или дифузна хиперпигментация на кожата в съседство, както и от полусферични, с различна големина, плътни "дъщерни" туморчета - израз на проникване на меланома в съседните лимфни пространства - меланомна сателитоза. Постепенно съседните възелчета се сливат, нерядко разязват и водят до оформянето на различно дълбоки тъмно пигментирани, кървящи язви.  В този стадий на заболяването регионарните лимфни възли са засегнати от меланомни метастази, които могат да образуват неравно налобени, рядко ръзязващи  се пакети от плътни, сраснали помежду метастази. Поради възможността да метастазира по лимфен и хематогенен път злокачественият меланом дава разсейки във всички органи на тялото почти еднакво и в най-ранните стадий на заболяването - белите дробове, черен дроб, вторично засягане на кожата от многоброини меланомни възли, ........ . При дисеминация (разпространение, разсейки) на злокачествения меланом поради настъпването на изразена меланемия се наблюдава дифузно потъмняване на кожата (меланодермия), както и нерядко отделяне на меланин в урината (меланурия). Твърде трудна в диагностично отношение, но с по-добра прогноза локализация на злокачествения меланом е субунгвалния (поднокътен) меланом. Той се изразява с появата на тъмнопигментирано уплътнение на нокътното ложе, което може да наподоби субунгвален (поднокътен) хематом, пиогенен (образуващ гной) гранулом и др. Фунгозно оформеният тумор най-често е подложен на травми, докато се изясни истинският туморен характер на лезията (нарушение на тъкан, увреждане).  Злокачественият меланом започва своето развитие най-често от предварително съществуващи пигментни невуси (бенки), от които най-голямо значение се пада на епидермо-дермалните невуси (бенки) и по-малко на останалите невуси (бенки) - смесени, интердермални, сини невуси (бенки). Ядрата на меланомните клетки обикновено са големи, хиперхромни или везикуларни; нерядко се срещат многоядрени гигантски клетки. Меланиновият пигмент е отложен различно в едни случаи е отложен обилно, а в други липсва - ахроматичен (пропуща светлината) меланом.

билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка