билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
 
    
               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта  За контакти


Заболявания
Народна медицина (билколечение) при
болестта на Бехтерев

(анкилозиращ спондилартрит)


С какво помагам при болестта на Бехтерев Причини за появата на болестта на Бехтерев


Процес на развитие на болестта на Бехтерев

билки
 С какво помагам при болестта на Бехтерев
Помагам при болестта на Бехтерев  прилагайки билкови бани, приготвени по наша наследствена  рецепта. Самите процедури /бани/ се извършват във вана, задължително обхващащи целия гръбначен стълб. В зависимост от случая се прилагат и  билки за пиене приготвени също по наша наследствена рецепта.


Причини за появата на болестта на Бехтерев
Причината за появата на болестта на Бехтерев не е изяснена напълно. При болестта на Бехтерев  по същество процесът е възпалителен - полиартрит /възпаление на няколко стави едновременно или една след друга/ на междупрешлените и костовертебралните стави с последващо вкостяване на свързочния апарат на гръбначния стълб.Процес на развитие на болестта на Бехтерев
Процесът на развитие на болестта на Бехтерев в началото е бавен с неопределени болки в кръста, гърба и крайниците - затруднение  при навеждане встрани, ускорен РУЕ и др.  При болестта на Бехтерев болките са по-често двустранни и се засилват нощем, като будят болните след полунощ и не се успокояват от покой, при това дълго тези болки се считат за "ишиас", "дископатия", "лумбаго".  Болките не слизат под коляното. Характерен ранен рентгенологичен белег е стеснението на междината  на сакроилиачните стави. Напредналия стадий на болестта на Бехтерев се характеризира със силно затруднена подвижност на гръбначния стълб, ограничена подвижност на гръдния кош, изчезване на нормалната поясна лордоза, силно изразена кифоза /извиване на гръбнака, като горната му част изглежда малко по-закръглена от нормалното/, симптоми на притискане на нервните коренчета. В последния стадий на болестта на Бехтерев са налице пълна анкилоза /неподвижност на дадена става/ на гръбначния стълб и изчезване на болките.
билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка