билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     

               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти
 
Заболявания

Народна медицина (билколечение) при
Кучешка тения
(Ехинококоза)С какво помагам при кучешката тения (Ехинококоза)Причини за появата на кучешка тения


Процес на развитие на кучешката тения

С какво помагам при кучешката тения (Ехинококоза)
Помагам при кучешка тения прилагайки билки за пиене, приготвени по наша наследствена рецепта, с която се изчиства тенията независимо дали е капсалована в чения дроб или пръсната из червата.


Причини за появата на кучешка тения (Ехинококоза)
При кучешка тения имаме проникване и развитие в различни органи у човека на ларвите на кучешката тения. При поглъщане на яйцата на кучешката тения те се превръщат в червата в личинки, които проникват в кръвоносните съдове и чрез тях достигат в белия дроб, черния дроб и т.н. Личинките там се превръщат в ехинококови кисти с различна големина, изявяващи се в бавно растящ кистозен тумор.Процес на развитие на кучешката тения (Ехинококоза)
Ехинококовите кисти в белия дроб, когато са много големи, е възможно да предизвикат - силна кашлица, бодежи, кръвохрачене. Качешката тенията в черния дроб се проявява в бавно растящ тумор, променяйки по този начин както големината така и формата на черния дроб, причинявайки понякога тежест в дясното подребие. Ехинококът на мозъка се среща най-често в детската възраст.  Има вид на  мехур, достигайки  големината на  портокал с мелечнобелезникава стена и течно безцветно съдържание. Около паразита се образува капсула от фиброзна тъкан и глия. При по-дълготрайно развитие на мозъчния ехинокок в кухината му се появяват дъщерни мехури. Такива дъщерни мехури много рядко се развиват от външната повръхност на мехура и проникват в мозъчната околна тъкан. Подобно на мозъчните тумори, мозъчния ехинокок се изразява с прояви на повишен вътречерепен натиск  и огнищни прояви с прогресивно развитие.
билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка