билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     

               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта За контакти
 
Заболявания

Народна медицина (билколечение) при
Кучешка тения
(Ехинококоза)


С какво помагам при кучешката тения (Ехинококоза)Причини за появата на кучешка тения


Процес на развитие на кучешката тения

билки


С какво помагам при кучешката тения (Ехинококоза)
Помагам при кучешка тения прилагайки билки за пиене, приготвени по наша наследствена рецепта, с която се изчиства тенията независимо дали е капсалована в чения дроб или пръсната из червата.


Причини за появата на кучешка тения (Ехинококоза)
При кучешка тения имаме проникване и развитие в различни органи у човека на ларвите на кучешката тения. При поглъщане на яйцата на кучешката тения те се превръщат в червата в личинки, които проникват в кръвоносните съдове и чрез тях достигат в белия дроб, черния дроб и т.н. Личинките там се превръщат в ехинококови кисти с различна големина, изявяващи се в бавно растящ кистозен тумор.Процес на развитие на кучешката тения (Ехинококоза)
Ехинококовите кисти в белия дроб, когато са много големи, е възможно да предизвикат - силна кашлица, бодежи, кръвохрачене. Качешката тенията в черния дроб се проявява в бавно растящ тумор, променяйки по този начин както големината така и формата на черния дроб, причинявайки понякога тежест в дясното подребие. Ехинококът на мозъка се среща най-често в детската възраст.  Има вид на  мехур, достигайки  големината на  портокал с мелечнобелезникава стена и течно безцветно съдържание. Около паразита се образува капсула от фиброзна тъкан и глия. При по-дълготрайно развитие на мозъчния ехинокок в кухината му се появяват дъщерни мехури. Такива дъщерни мехури много рядко се развиват от външната повръхност на мехура и проникват в мозъчната околна тъкан. Подобно на мозъчните тумори, мозъчния ехинокок се изразява с прояви на повишен вътречерепен натиск  и огнищни прояви с прогресивно развитие.
билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка