билкибилкибилки - бял равнецбилки - мащерка
          
  НАРОДНА МЕДИЦИНА (билколечение)
    
     

               

 
За мен

Народна медицина Карта на сайта   За контакти
 
Заболявания

Народна медицина (билколечение) при Дискова херния

С какво помагам при дисковата хернияПричини за появата на дискова херния


Процес на развитие на дискова херния

С какво  помагам при дисковата херния
При дискова херния помагам прилагайки билков извлек, приготвен по наша наследствена рецепта, за външно мазане с които се успокояват нервните окончания. При наличие и на  възпален ишиасен нерв, се третира с друг билков извлек. Важно в случая е да се знае дали има наличие и на шипове, ако има ги стопявам.

Причини за появата на дискова херния
Лумбалната дискова херния възниква на основата на вертебрална остеохондроза, която представлява хронично възпалително дегенеративно заболяване на гръбначния стълб и неговия свързочен апарат. Болестния процес засяга преди всичко междупрешлените дискове. Настъпилите изменения обуславят сниженията на диска, образуването на остеофити /шипове/ по ръбовете на съседните прешлени и стеснението на междупрешлените отвори.       Процес на развитие на дискова херния
Лумбалната дискова херния започва остро, най-често след физическо усилие /рязко изправяне, вдигане на тежест/ като лумбаго  или "секване". Болката в кръста е остра, режеста, силна. Понякога се спуска надолу по седалището и задно-страничната повръхност на крака. Лумбалната дискова херния е с подчертана склонност към рецидивиране /възвръщане, повтаряне/.                                             
билкибилки - бял равнецбилки - глухарчебилки - мащерка